Terugblik Sluis- & Bruggenfeest 2013

 

Donderdagavond iets na zeven uur werd het Sluis- en Bruggenfeest geopend door de burgemeester en “onze” Pieter Kors.

De avond was weer als van ouds een echte Weesper aangelegenheid. Vele bekenden en “oude” bekenden ontmoetten elkaar op de traditionele verenigingenmarkt en waren later te vinden bij Café ’t Helletje. Hier werd volop gefeest tot in de late uurtjes waardoor wij concluderen dat wij de eerste dag van het feest zeer geslaagd mogen noemen.

Op vrijdagavond zong het publiek uit volle borst mee met entertainer Ricky Daniels. Er werd gedanst, gezongen en gefeest met z’n allen. Het mooie weer geeft natuurlijk een extra dimensie aan het feest gedruis.

Zaterdag was een top dag! De zon liet ons weer niet in de steek en de temperatuur was heerlijk. 15.00 uur werden we getrakteerd op het allround Cherryfresh en 21.00 uur kregen we een optreden van Other Side Of The Cat.

Met vuurwerk is zaterdagavond het Sluis-en-bruggenfeest afgesloten.
Honderden mensen stonden rond 22.00 uur te kijken naar het spektakel op de Vecht.

Verslag/foto’s Hellerit 2013

HELLERIT 2013

Eindelijk…. na de afgelaste rit van 23 juni vond na de nodige vertraging i.v.m. de vakantieperiode de “Hellerit 2013” plaats op zondag 18 augustus.

Na een week de weersvooruitzichten bekeken te hebben leek dat de meest geschikte dag ook omdat een week later de triatlon van Weesp plaatsvond en het laatste weekend van augustus, zoals altijd het Sluis & Bruggenfeest voor de deur staat.

Vanaf 10.00 uur stroomden de brommertjes en hun berijders binnen en om ca. 10.45 uur stonden er zo’n 30 brommers te pronken bij de (inmiddels) zonnige terrassen van Café ’t Helletje.

Alle merken waren weer aanwezig, uiteraard Zündapps en Kreidlers maar ook Puch, Magneet, Hercules en “donker ronkende” 4-takt Moto Morini’s.

Om 11.15 uur vertrok de groep (een kwartiertje later omdat Jos nog een tosti had besteld) richting Purmerend, het einddoel. Nabij het Maxis-terrein vond er een aanrijdinkje plaats tussen een fietsster en Peter (schuld lag niet bij hem). Na de bewuste dame (gelukkig geen letsel) te hebben geholpen door de voorvork weer recht te buigen, het voorwiel weer in acceptabele staat terug te brengen en tot slot nog effe de afgelopen ketting er weer op te leggen kon de groep zijn weg vervolgen.

Vanaf IJ-burg, Amsterdam-Noord doorgereden en via de Waterlandse Polder bij Ilpendam het pontje genomen en daarna even een plas/rook/eet/praat-pauze gehouden. Na een stief kwartiertje de brommertjes weer gestart en de weg door het polderse landschap vervolgd naar Purmerend alwaar we om ca. 13.00 uur aankwamen op het Koeplein ofwel de veemarkt.

We troffen het, er was een braderie gaande dus aan belangstelling voor de brommers hadden we niet te klagen. Vele vragen van belangstellenden werden beantwoord. Tussendoor werd van een lunch genoten en om 14.15 uur klonk het signaal om de terugtocht te aanvaarden.

Door een haag van belangstellenden vertrok de meute via de binnenstad van Purmerend en de Purmerpolder naar Monnickendam en vanaf daar “langs de boorden van het IJsselmeer” naar Durgerdam en (uiteraard weer) IJ-burg naar Weesp waar we klokslag 16.00 uur (borreltijd) bij ’t Helletje arriveerden. Daar nog een gezellige afdronk genomen op een wederom gezellige Hellerit waarbij de weergoden ons niet in de steek hebben gelaten.

[slideshow id=9]

Other Side Of The Cat, Zaterdagavond 21.00 uur

Other Side Of The Cat.

Deze band bestaat uit sessiemuziekanten van grote(re) bands, zij spelen feestmuziek, top 100 van toen en nu, meezingers en maken er een enorme show van met verkleedpartijen en gekkigheid.

Other Side Of The Cat bestaat uit drie personen en zij spelen keyboards en zang, gitaar en zang en een zangeres.

Zij spelen tussen 21:00 en 01:00 uur

other side of the cat

Cherryfresh, Zaterdagmiddag 15.00 uur

Zaterdagmiddag 15.00 uur – 20.00 uur staat bij op het podium: Cherryfresh Een allround duo met toetsen / zang / slagwerk. Top 100 muziek, een compleet en allround repertoire.

cherry fresh 1 cherry fresh

 

Gemaakt door www.HettyHelpt.nl