HELLERIT 2013

Eindelijk…. na de afgelaste rit van 23 juni vond na de nodige vertraging i.v.m. de vakantieperiode de “Hellerit 2013” plaats op zondag 18 augustus.

Na een week de weersvooruitzichten bekeken te hebben leek dat de meest geschikte dag ook omdat een week later de triatlon van Weesp plaatsvond en het laatste weekend van augustus, zoals altijd het Sluis & Bruggenfeest voor de deur staat.

Vanaf 10.00 uur stroomden de brommertjes en hun berijders binnen en om ca. 10.45 uur stonden er zo’n 30 brommers te pronken bij de (inmiddels) zonnige terrassen van Café ’t Helletje.

Alle merken waren weer aanwezig, uiteraard Zündapps en Kreidlers maar ook Puch, Magneet, Hercules en “donker ronkende” 4-takt Moto Morini’s.

Om 11.15 uur vertrok de groep (een kwartiertje later omdat Jos nog een tosti had besteld) richting Purmerend, het einddoel. Nabij het Maxis-terrein vond er een aanrijdinkje plaats tussen een fietsster en Peter (schuld lag niet bij hem). Na de bewuste dame (gelukkig geen letsel) te hebben geholpen door de voorvork weer recht te buigen, het voorwiel weer in acceptabele staat terug te brengen en tot slot nog effe de afgelopen ketting er weer op te leggen kon de groep zijn weg vervolgen.

Vanaf IJ-burg, Amsterdam-Noord doorgereden en via de Waterlandse Polder bij Ilpendam het pontje genomen en daarna even een plas/rook/eet/praat-pauze gehouden. Na een stief kwartiertje de brommertjes weer gestart en de weg door het polderse landschap vervolgd naar Purmerend alwaar we om ca. 13.00 uur aankwamen op het Koeplein ofwel de veemarkt.

We troffen het, er was een braderie gaande dus aan belangstelling voor de brommers hadden we niet te klagen. Vele vragen van belangstellenden werden beantwoord. Tussendoor werd van een lunch genoten en om 14.15 uur klonk het signaal om de terugtocht te aanvaarden.

Door een haag van belangstellenden vertrok de meute via de binnenstad van Purmerend en de Purmerpolder naar Monnickendam en vanaf daar “langs de boorden van het IJsselmeer” naar Durgerdam en (uiteraard weer) IJ-burg naar Weesp waar we klokslag 16.00 uur (borreltijd) bij ’t Helletje arriveerden. Daar nog een gezellige afdronk genomen op een wederom gezellige Hellerit waarbij de weergoden ons niet in de steek hebben gelaten.

[slideshow id=9]

Gemaakt door www.HettyHelpt.nl